Advertisement
Темида

Съдии, прокурори и адвокати се събраха на обучение в Девин

Семинар, организиран от дружествата Съюза на юристите в Смолян и Девин, събра в края на миналата седмица съдии, адвокати и юристи на обучение в Девин. Темата на курса бе „Производства по оспорване на административни актове, свързани с изменението на устройствени планове, с незаконно строителство и търпимост на строежи” с лектор Стефка Кемалова – съдия във ВАС, съобщи Елка Хаджиева – член на

Председателят на СЮБ Владислав Славов, Стефка Кемалова (в средата) и Елка Хаджиева

Управителния съвет на Съюза на юристите в България (СЮБ), и председател на дружеството в Девин.
На семинара присъстваха председателят на Съюза на юристите в България (СЮБ) Владислав Славов, гл. секретар на СЮБ – Кети Бозукова, Ваня Савова – член на управителния съвет на СЮБ.

Председателят на Административния съд Игнат Колчев получава своя сертификат

Съдия Елка Хаджиева откри форума с кратко приветствие към колегите. „Интересът към събитието бе голям. А лекцията на съдия Стефка Кемалова – много ползотворна за всички, защото основната тема, залегнала в нея, е незаконното строителство – тема, наболяла във всички градове”, каза Елка Хаджиева.

Присъстваха съдии от Окръжния и Административния съд в Смолян, председателят на Административния съд Игнат Колчев, районният прокурор Татяна Найденова, кметът на Девин Здравко Иванов, общински служители в отдел ТСУ др.

Семинарът се проведе в СПА комплекс „Орфей“ в Девин.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button