Advertisement
Темида

Глобиха съдебен служител, псувал и заплашвал полицаи

Служител в столичен съд бе наказан от Смолянския районен съд за дребно хулиганство. 47-годишният И. Д. ще трябва да плати глоба от 500 лева за обиждане и заплашване на полицаи.

Мъжът, който работи като съдебен деловодител, бил задържан от органите на реда в смолянско заведение, където чупил чаши и пил от питиетата на останалите посетители. След като бил откаран в районното И. Д. отправял обидни думи към полицаите, заплашвал ги, че ще бъдат уволнени и псувал. Дори и сестра му, която пристигнала да го успокои, не успяла и също понесла порция обиди от брат си. Едва към 5,00 часа той се успокоил и заспал.

„Извинявам се, съжалявам, не крия, че съм изричал ругатни. Мисля, че актовете ми са малко в повече, защото нямам такива спомени. Искрено се извинявам, съжалявам, те не го заслужават това нещо, просто
състояние на афект. С алкохола май вече ще съм на Вие. Давам си сметка, че това ми поведение не е
присъщо за мен. На тази възраст трябва да съм пример за младите“, казва пред съда мъжа.

Освен наказанието от съда, на 47-годишния софиянец били съставени два акта за за пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, за което е предвидено наказание глоба в размер от 500 лв. до 1000 лева, и за нарушаване на физическата неприкосновеност на полицейски служители, за което се предвижда наказание глоба в размер на 2000 лв. Съставени са му още два акта за установяване на административни нарушения по Наредба №1 на Община Смолян, за които кметът налага наказание.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!