Advertisement
НОВИНИ

Нови играчки и полезни устройства за 106 деца от Съюза на инвалидите в Смолян

На сладка почерпка и много веселие бяха поканени всички деца членове на Регионалната  организация на Съюза на инвалидите в Смолян по случай настъпилата Нова 2023 година. Пристигнаха 53 деца с родители от общините Смолян, Доспат и Чепеларе. По традиция  на тези, които не могат да присъстват, подаръците и почерпките се изпращат вкъщи.

Голямата зала на ресторант „Кипарис“ бе на тяхно разположение. Празникът се осъществи благодарение на постоянната от години наред благодетелка Петя Михалевска, наследила  и изпълнява завета на баща си депутата Димчо Михалевски, който си отиди рано от този свят. Поклон!

Да подкрепи благородната инициатива на младата социалистка Михалевска  отново  се включи евродепупатът Цветелина Пенкова. Те изпратиха от София за всички 106 деца нужни и полезни за развитието им   подаръци– от играчи за по-малките до музикални принадлежности и различни устройства, слушалки, конструктори и др. за по-големите. Към инициативата им се приобщи и смолянската фирма„Чечосан“ ЕООД.

Радваме си, че голям и хубав празник стана за нашите деца, каза  регионалният координатор на СИБ Петя Николова, благодарение на добри и милостиви хора. Това  бе  повод  пак да се срещнем и общуваме с децата и с родителитеим не само от община Смолян. Тя сподели, че за празника са помогнали и досегашните дарители  фирма „Джи ес Джи“ на Димитър Джамбазов от Пловдив и  Стефка Милева  от Смолян.Тази година  за първи пътслужители от фирма „ВиЕмУеър България“  ЕООД – София, чрез смолянчанкатаПламена Богданова, подготвиха за всяко дете подарък, което е радостно, че кръгът от добродетели се разширява.  Петя Николова благодари на всички дарители за хуманния им жест и допълни, че били приятно изненадани от ресторант „Кипарис“ от направеното  дарение за децата, както и от пакетите с лакомства от името на ГЕРБ. А ние и  тази година занесохме плодове  на болните  от отделението по хемодиализа в Смолянската болница, подсигурени от Димитър Джамбазов, сподели Николова.

Разбира се, че Дядо Коледа през цялото време бе център, който им връчи подаръците и лакомствата. А приятният и красив поздрав бе от децата в Школата  по народни танци към ЦПЛР-ОДК в Смолянс ръководител Спас Стойнев.

С радост снимките направи майка от Доспат – Ели Маслева

„Няма по-хубаво нещо от това да зарадваш дете, пък нашите деца са специални. Нека да имат хубави спомени,  та да се сещат  с благодарност за хората, които са им помагали. Да се учат на добро, та  и те след време да помагат на други.“ Така обобщи проявата председателката на Регионалната смолянска организация на СИБ Захаринка Славчева.

Росица Примовска

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!