Advertisement
Темида

Пет денонощия арест за син на бизнесмен, налитал на полицаи

Пет денонощия арест наложи Златоградският районен съд на 27-годишния Сезер Х. за дребно хулиганство. Нарушението на младият мъж, който от години е непрестанно в полезрението на органите на реда, е извършено в края на септември 2022 г. Заради заболяване делото е било забавено и на 22 декември м.г. съдът наказа Сезер за поредната му изцепка в местна дискотека.

Инцидентът станал на 24 срещу 25 септември. Пред дискотеката стояли младежи, като единият от тях имал кръв по бузата. Момчето отричало да е било бито, но неговият приятел споделил пред полицаите, които обхождали района, че е бил ударен от Сезер. Попитали го втори път, но младежът отново отрекъл и побързал да се качи в автомобила, докаран от приятелката му. В същия момент от заведението излязъл Сезер и тичайки се опитал да ритне потеглящата кола. На въпрос защо пак се е бил, 27-годишният златоградчанин се ядосал и започнал да обижда полицаите, разправял се и избутал единия от тях. Наложило се хора от компанията на Сезер да го усмиряват, за да не продължи физическата разправа с полицая. Цялата разправия била снимана от бодикамерата, закачена на униформата на един от полицаите, а записът бил пуснат по време на делото срещу младият мъж.

„С действията си той е демонстрирал, че за него обществения ред не съществува. Явно живее с мисълта, че обществените порядки не са създадени за него, а дори той ги създава, като разпорежда на полицаите кого да върнат на мястото на инцидента, за да се разправя лично той с тези лица”, пише в мотивите на съда. Към делото е приложена и характеристичната справка на Сезер, описан като човек, склонен към употреба на алкохол и управление на МПС в пияно състояние, проявява конфликтност към органите на реда и обществото, склонен е към извършване на хулигански прояви, често влиза във физическа саморазправа с хората.

Той е осъждан многократно, като последната му присъда е  условна за нанесена телесна повреда през 2019 г.

От Районното управление на МВР изпратили в съда и справка, от която става ясно, че в заведенията, стопанисвани от Сезер и негови близки, постоянно са извършвани нарушения, като само сигналите за силна музика са 56. Посетителите са били нападани от охраната и собствениците, има причинена телесна повреда на полицай, оплаквания за побои, както и сигнал за продажба на наркотици.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!