Advertisement
Темида

Съдят за измама врачката Ходжа Йълдъз, завлякла с 16 000 лв. жена от Смилян

Смолянската районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Елена П. от Златица за измама. Известната с името Ходжа Йълдъз врачка е обвинена, че за периода от 22 до 28 януари 2019 г. е измамила жена от Смилян с обещанието, че ще излекува болния й съпруг. Под претекст, че мъжът имал направена магия, тя успяла да вземе от жената 15 860 лева.

Пострадалата смилянчанка, на възраст около 50 години, отчаяно търсила начини да помогне на болния си съпруг. Видяла обява на врачката и се обадила по телефона. Ходжа Йълдъз приела да помогне, като обяснила, че трябва да развали черната магия, която била много силна и пречела на мъжа да оздравее. На четири пъти измамницата поискала различни суми пари, които й били изпратени с пощенски превод до посочен адрес. Първата била за разваляне на заклинание с арабски символи на хартия – 260 лв., втората за закупуване на катран от Турция – 3600 лева, а третата и четвъртата за доставка на лечебна вода от Израел  – общо 12 000 лева. По-голяма част от парите съпругата на болния взела като заем от своя близка, която пък изтеглила кредит. През цялото време Ходжа Йълдъз твърдяла, че мъжът ще оздравее и да не го връщат отново в болницата. Състоянието му не се подобрявало, Той постъпил отново в болница, където починал. След смъртта на мъжа жената се обадила на гадателката да си иска парите, но тя спряла да й вдига телефона.

Спрямо обвиняемата е наложена от прокуратурата забрана за напускане на пределите на България. Парите на пострадалата не са възстановени. Районен съд – Смолян е насрочил делото за разглеждане в разпоредително заседание, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!