Advertisement
НОВИНИ

Възрастни измират в Дома за стари хора във Фатово, няма достатъчно лекарства

Десет души са починали в дома за стари хора в смолянското село Фатово в рамките на двайсетина дни, където са настанени около 60 души. Шест от тях са през последната седмица. Липсата на лекарства и недостиг на персонал може да се окажат сред причините, довели до фаталния край на възрастните хора. Или домът във Фатово се е превърнал в огнище на коронавирус.

Advertisement

Д-р Маринела Маринова – личен лекар на голяма част възрастните, каза пред „Отзвук“: „Забавя се осигуряване на лечението. Има спешен шкаф, но за кой по-напред да стигнат 1-2 банки, 1-2 ампули. Няма арсенал от антибиотици или противовирусни средства. На нито един от починалите не е правен PCR-тест“.

Днес РЗИ – Смолян обяви, че започва скрининг на всички възрастни, настанени във Фатово, както и на персонала на дома. По данни на инспекцията в социалния дом в момента има двама заразени с коронавирус – потребител и социален работник. В същото време директорът Живко Билянов заяви, че преди два дни е направен PCR на 36 души.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Хора измират и в болницата поради мизерните условия и безкрайното чакане,може ли да се лекува човек в стая без топлина?? А една тоалетна на цяло отделение как ви се струва?? И човек да не смее да гъкне понеже им е в ръцете! За затвор сте!!! Все някога ще получите възмездие!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button