Advertisement
Здраве

Световната седмица на кърменето ще се отбележи със серия от инициативи в област Смолян

Регионалната здравна инспекция реализира кампания под мотото „Закърмени с любов за цял живот“, по повод Световната седмица на кърменето (1 – 7 август), съобщи пресцентърът на РЗИ – Смолян.

Инициативата e подкрепена от „УНИЦЕФ“, „Ла Лече Лига“ и списание “Кенгуру“ и стартира на 26 юли в центъра на гр. Чепеларе с акция, която ще бъде последвана от мероприятия в Девин (1 август) и Смолян (3 август).

От 9 до 12 ч. експерти по промоция на здравето ще разпространяват информационни материали и практични подаръци сред бъдещите майки. Желаещите ще бъдат консултирани на място за ползите от кърменето и начините за преодоляване на трудностите пред кърмещата жена.

Участващите в акциите ще участват в томбола за награди – книги от български автори. Победителите ще бъдат изтеглени на 7 август на среща в здравната инспекция в Смолян, на която са поканени всички бъдещи родители. След прожекция на филма „Гърдата – най-доброто“ неонатологът д-р Хризантема Георгиева ще сподели своя опит и ще отговаря на въпроси.

Тази година акцията на седмицата на кърменето е под надслов „Да направим кърменето възможно – подкрепа за работещите родители“ и акцентира върху възможността кърменето успешно да се съчетава с работата.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!