Advertisement
КУЛТУРА

Делювите празници в Златоград стартират на 15 септемри

Програмата на традиционните Делюви празници в Златоград започва на 15 септември с представяне на книгата „Българските хайдути“ и филма „Делю и вечността“, съобщиха от Етнографския комплекс в Златоград. Кулминация на празниците ще бъде възстановката „Един пазарен ден отпреди 100 г.“ на 23 септември.

Изданието „Българските хайдути“ ще бъде представено на среща с участието на авторите проф. Пламен Павлов и Иван Първанов в Етнографския комплекс. Симеон Идакиев и Атанас Аретов ще се срещнат с публиката на своя филм „Делю и вечността“.

На 16 септември е предвидено откриване на баскетболен турнир „За купата на Делю Войвода“. На 22 септември ще се състои ретро родопска вечер в организирания ресторант на открито „ХоРеМаг“ с музика от Златоград и специалитети от кухнята на Родопите. Възстановката по калдъръмите на Етнографския комплекс на 23 септември ще пресъздаде атмосферата от някогашната градска чаршия. Концертната програма за празниците в Етнографския комплекс е с участието на гайдарски състав „Дельо хайдутин“, Росица Пейчева, оркестър „Родопско настроение“ и Нели Петкова.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!