Advertisement
НОВИНИ

Собственици на водеща чужестранна фирма за авточасти се срещнаха с кмета на Мадан

По инициатива на кмета на община Мадан Фахри Молайсенов в общината пристигнаха чуждестранни инвеститори, собственици на една от водещите фирми за производство на автомобилни части и тръби, изнасяща продукция в цяла Европа. Фирмата има две фабрики в Германия, две в Турция и една в Полша. Намеренията на бизнесмените е да стартират производство в Източна Европа, като започнали проучването си от България, в частност Мадан.

На срещата са обсъдени възможностите за изграждане на фабрика. А кметът им представил терен в Средногорци, в който ще се обособи като индустриална зона. Бизнесмените задавали въпроси, свързани с данъчната система в България, ресурса от работни кадри и други теми, свързани с потенциални инвестиции.

В хода на разговорите Молайсенов ги запознал с икономическия профил на общината, както и потенциала за бизнес и инвестиции. Кметът на Мадан уверил инвеститорите, че ще имат пълно съдействие от Общината, и че предлага доста добри условия, включващи и изграждането на довеждаща инфраструктура.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!