ГОРЕЩА ТЕМА

Всички са длъжни да носят маски на обществени места, разпореди министър Ананиев

Всички лица, когато се намират в закрити или на открити обществени места са
длъжни да имат поставена защитна маска за лице.“ Такова нареждане даде здравният министър Кирил Ананиев със Заповед № РД-01-168 от днес.
Министърът на вътрешните работи и областните управители да уведомят заинтересованите лица и да създадат организация за осъществяване на контрол но изпълнението на разпоредените мерки, пише още в заповедта на министъра. Заповедта влиза в сила от днес.
Разпореждам предварителното изпълнение на заповедта с цел осигуряване живота и защита на здравето на гражданите, пише още в заповедта на министър Ананиев.  Мерките, посочени в настоящата заповед, се предприемат с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID-19, която представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб, пише в мотивите към разпоредбата.
Цялата заповед може да прочетете по-долу.
Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Чл. 63, ал. 4 ЗЗдр:
    “Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 1, а средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.”

    Заповедта за маските е издадена като мярка по чл. 63, ал. 1.

    Попитайте общината кога и как ще снабди населението на цялата община с предпазни маски!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close