НОВИНИТемида

Протестно бдение в Златоград срещу присъдата за смъртта на 13-годишния Митко, прегазен на тротоар

Бащата Данчо Крушков: Много е тежко, подиграват се с такива като нас

Протестно бдение се подготвя в Златоград срещу присъдата от 3 години затвор за смъртта на 13-годишния Митко Крушков, прегазен на тротоар. В неделя от 17.00 часа жителите на града ще се съберат на мястото на катастрофата – хотел „Александър“, и ще запалят свещичка в памет на момчето.

„Какво друго ни остава да направим. Тази присъда е смешна“, каза пред „Отзвук“ бащата на Митко Данчо Крушков. Родителите ще обжалват наказанието, макар да са наясно, че каквато и присъда да получи, за тях ще е малка.

„Много е тежко, подиграват се с такива като нас. Всеки ден измират невинни хора и на извършителите им се разминава. Не разбирам – как се дава за убийство три години. Участъкът, където стана катастрофата е обезопасен – има надигната пешеходна пътека, има парапет и  знак. Той откъсна знака, откъсна и парапета. Ударът при Митко е бил с 91 км/час“, през сълзи на очи допълни бащата.

Във вторник Окръжният съд осъди 57-годишния шофьор на микробуса „Пежо Боксер“ Любен Уйчев на три години затвор при първоначален общ режим. Освен реална присъда той бе лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години. Делото се разгледа по съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият се призна за виновен и призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, заради което наказанието му бе редуцирано с 1/3.

„Ще протестирам присъдата“, каза днес окръжният прокурор Тодор Деянов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close