Advertisement
ТемидаНА ФОКУС

Прокурор стана председател на Районния съд в Чепеларе

Прокурор от Смолян е новият председател на Районен съд – Чепеларе. Миналата седмица Славка Гемишева встъпи официално в длъжността административен ръководител. Тя бе избрана за председател на съда с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 21.06.2022 г.
На тържествената церемония в Съдебната палата в Чепеларе Славка Гемишева подписа акта за встъпването си в длъжност пред председателя на Окръжния съд – Смолян, Петър Маргаритов. Съдия Маргаритов поздрави новия председател и пожела много здраве, професионални и лични успехи. Заяви, че е уверен в нейните качества, и че тя ще решава проблемите на Районен съд – Чепеларе, отговорно и достойно.

На церемонията присъстваха съдии от Окръжния съд, Административния съд и Районните съдилища в Девин, Златоград и Мадан, както и прокурори от Окръжна прокуратура – Смолян.

Съдия Гемишева благодари на присъстващите на събитието и заяви, че от този момент започва ново начало в професионалното й развитие, тъй като от обвинител встъпва като арбитър. Тя заяви намерение за приемственост и съхраняване на добрите практики в управлението на съда, с цел законосъобразно и своевременно правораздаване.

Част от гостите произнесоха поздравителни слова, като изразиха увереността си, че под ръководството на съдия Гемишева съдът в Чепеларе ще запази добрите традиции в работата на съда. Пожелаха й здраве и успехи, като заявиха, че вярват, че ще се справи с предизвикателствата, които ще ѝ предложи новата длъжност.

Съдия Славка Гемишева има над 11 години юридически стаж, преминал изцяло в съдебната система. Последните 6 години е работила като прокурор в Районна прокуратура – Смолян, а след проведен конкурс за повишаване в органите на съдебната власт е била за кратко време и прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!