Темида

Осъдиха баща и син, нападнали конкурент на закуски

Баща и син от Лъки отнесоха пробация за нападение над 43-годишния Живко Карталов от смолянското село Момчиловци. Каньо и синът му Михаил Радкови се признаха за виновни и подписаха споразумение, което Смолянският районен съд одобри. Двамата бяха осъдени да изтърпят пробация за срок от осем месеца.

Наказателната акция, която едва не коства живота на Живко Карталов, стана на 3 юни м. г. по пътя за Лъки. Преди обяд той тръгва за съседния град, където доставя закуски и хляб от около една година. На километър по пътя в района на отбивката за местността Ахматица е блокиран от Каньо и Михаил. Двамата мъже са с две коли, като с една от тях препречват пътя на Живко и въоръжени с брадва и полицейска палка се насочват към него. Озверелите конкуренти тръгват зверски да удрят по колата. Единият от тях счупва шофьорския прозорец и пренася ударите по рамото и главата на момчиловеца. Успели да потрошат предното и задно обзорно стъкло, стъклата на предната и задна леви врати, срязали гумите, деформирали капака, вратите, тавана и др. След няколко минути те приключват с наказателната акция, като последните им думи били: „Хайде да видим как ще стигнеш сега до Лъки”, качили се на колите и отпрашили.
Потресен от станалото, макар и ранен, Живко тръгва пеша към родното си село. Подава сигнал в полицията и малко по-късно нападателите са арестувани.

Пострадалият е прегледан в болницата, а специалистите установяват комоцио, травми по тялото и рана на клепача от счупените стъкла.

19-годишният Михаил и 42-годишният му баща Каньо още в началото правят самопризнания. Те са осъдени да платят разноски по делото. С определението на съда се отнема в полза на държавата брадвата, собственост на Каньо, която ще бъде унищожена.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close