Спорт

Община Смолян влиза във футболен клуб „Родопа – Смолян“

Общинският съвет в Смолян гласува днес Община Смолян да стане част от Сдружение „Футболен клуб Родопа – Смолян“. С 24 гласа „за“ и само 2 „въздържали се“ докладната, внесена от председателя на ОбС Венера Аръчкова, бе приета.

Предложението за съвместно управление на футболния клуб е направено от управителния съвет на сдружението и декларация от родители на деца, трениращи във ФК „Родопа – Смолян“. Общинският съвет гласува положително по четирите точки към докладната – приемане целите, задачите и условията в устава; съгласие община Смолян да участва като пълноправен член; определя кмета за представител и го упълномощава да подпише всички необходими документи за приемането на Община Смолян в сдружението.

„Община Смолян и в момента помага на футболния клуб и е нормално да вземе участие в сдружението. За изминалата 2019 година Общината е най-големият ни спонсор. От тази година отново ще поеме транспорта на клуба. Искам да призова всички колеги общински съветници да подкрепят това решение. Няма никаква дилема, никаква драма“, каза общинският съветник Валентин Кюрхански (Новото време), който е председател на ФК „Родопа – Смолян“.

Филип Топов попита дали в България има други практики общини да участват в спортен тим. „Да, има такива общини. Участието обаче се регламентира и към решенията, които са ви предложени в докладната, е кметът да приеме целите, задачите и условията в Устава, като Общинският съвет бъде запознат с тях. За момента ние ще бъдем единственото юридическо лице – член на това НПО. Когато се проведе Общото събрание, когато се ситуира общинската администрация като пълноправен член на Управителния съвет, ще бъде  преразгледан Устава и променен“, посочи председателят на ОбС Венера Аръчкова.

ФК „Родопа – Смолян“ е пълноправен член на БФС, регистриран в Министерството на правосъдието и Министерството на физическото възпитание и спорта. През сезон 2019-2020 г. клубът играе с представителен отбор „Мъже“ в Югоизточна трета лига. В детско-юношестката школа тренират 150 деца, разделени в осем възрастови групи. В областната група се състезават децата, родени през 2010 г., а в двете подготвителни – деца родени през 2011 и 2012-13 г.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close