Местна властНА ФОКУС

Община Смолян се оказва с два приюта за кучета – и двата нерегламентирани

 

Община Смолян използва като временен приют за кучета бившата тилова база на Гранични войски над Инструменталния завод в областния град. Проверка на „Отзвук” на място установи, че в момента в имота има над 30 кучета. За тях се грижат общински служители и доброволци от неправителствената организация „Сърцати зоодоброволци”.  Вратата на нерегламентирания кучкарник е отворена, но въпреки това кучетата стоят вътре.

„В Смолянска област нямаме нито един регистриран приют за кучета. Ако някъде се гледат улични кучета – кучкарниците са нерегламентирани”, каза пред „Отзвук” директорът на ОБДХ – Смолян д-р Сава Бозуков.

„В тиловата част са събрани майките с малките кучета. Съвместно с едно НПО, гледаме малките кучета, защото те ако не се ваксинират, много бързо развиват гана и умират. В момента там има около 30 кучета. Всички кучета са ваксинирани, въпрос на време е да се почисти строителната площадка на приюта и всички кучета ще бъдат докарани и осиновени тук”, каза зам.-кметът Мариана Цекова.

В същото време кучкарникът, в който вече са вложени 323 973,13 лв., и предстои да се инвестират още 900 000 лв., все още не е готов, но вече в него има настанени улични кучета и част от тях са кастрирани.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close