НА ФОКУСОБЩЕСТВО

Натъпкани в шахта чували с пясък предизвикали заледяването на пътя в Пампорово

Областният управител ще сезира прокуратурата

 

Шахтата в курорта Пампорово, която стана причина да бъде затворен пътя през курорта, е запушена умишлено, установи репортерска проверка на „Отзвук”. От четири дни служители на Община Чепеларе и пристигналата на място специализирана техника се борят с отпушването й. Вчера от шахтата е изваден един чувал с пясък, а вътре имаше поне още три. „Не знаем до къде е проблемът, дали е само до тази шахта и дали няма да е запушено и нагоре. Надяваме се до два дни да приключим и тази вода да спре”, каза Атанас Дзивков – служител на Община Чепеларе. Той е на мнение, че някой трябва да понесе отговорност. Дължината на канализацията, която трябва да се изчисти е 70 метра. Тръбите са на дълбочина 4 метра.

Проблемът с шахтата, намираща се преди 12%-вия наклон, се появи в неделя. Постоянно извиращата вода превърна пътя в ледена пързалка, по която закъсваха десетки автомобили. В понеделник бе взето решение да се затвори изцяло трасето и трафикът бе отбит през Рожен. На помощ пристигна специализирана техника, която започна да отпушва шахтата.  От сряда пътят е отворен, но само в едното платно. На него са се образували ледени коловози, по които движението е изключително трудно.

„Крайно немърливо и безотговорно поведение на някой , който умишлено е запушил канализацията с предварително приготвени чували с пясък. Твърде вероятно е да сезирам прокуратурата”, коментира областният управител Недялко Славов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Тази шахта е за пушена от минимум една година. И как запушена шахта точно пред врата на туристическия информационен център на Пампорово и не са сигнализирали. Оставка на областния управител и Чепеларе и на Смолян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close