Advertisement
Темида

Мъж нападнал с юмруци полиацай

Млад мъж бе осъден за нападение над полицейски служител.Срещу 27-годишният Велко Б. от Неделино бе водено бързо производство. Четири дни след юмручната разправия той бе изправен пред съда в Златоград.

Велко е обвинен, че нанесъл удари с юмрук по лицето на старши полицай от група „Охранителна полиция“. Спречкването между мъжа и органите на реда станало на 10 февруари т.г. пред дискотека „Здравец“ в Златоград. Към 2,40 часа пред заведението възникнало нарушение на обществения ред. Пристигнали полицаи и при опитите им да въведат спокойствие Велко започнал да се кара с тях. 27-годишният неделинец нанесъл два удара с юмрук по устата на униформения, с което му причинил оток на горната устна и кръвонасядане.

Велко е безработен, неженен и осъждан. По време на делото той се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата, което Районният съд одобри. Наказанието на агресивния младеж е пробация за срок от две години. Освен двете задължителни мерки – регистрация и периодични срещи с пробационен служител, той ще бъде включен в курсове за професионална квалификация. Велко бе осъден да плати 168,91 лева разноски по делото за извършената съдебно-медицинска експертиза на пострадалия полицай.

Споразумението е окончателно и то има сила на присъда.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!