Advertisement
НОВИНИСпорт

Кандидатстудентска кампания на НСА „Васил Левски“ се проведе в Чепеларе

В залата на Община Чепеларе, по инициатива на Радослав Аговски – директор на СУ „Олимпийски надежди“, бе проведена среща с доц. Петър Янков и ас. Светослав Симеонов от Национална Спортна Академия – гр. София, катедра „Снежни спортове“. На срещата присъстваха ученици, треньори, учители и граждани. Изцяло в интерес на бъдещите кандидат-студенти, бе представена по достъпен начин информацията за университета, който по думите на доц. Янков, че захранва със студенти от този район. „Традицията в Чепеларе да се спортува активно показва през годините, че тук има много качествени спортисти, на олимпийско ниво“, сподели още той.

Чрез нагледна презентация, доц.  Янков даде подробни насоки относно възможностите за професионална реализация по всички специалности, като наблегна на тези, които  биха били много търсени в нашия район, като спортна анимация в сферата на туризма, кинезитерапия и рехабилитация, управление на спортни клубове и съоръжения и др.

Разясни гъвкавостта на формите на обучение – редовна, задочна, индивидуална и онлайн, както и опцията за записване на „нова“ специалност след IV-ти семестър, което дава възможност на студентите за 4 години да се сдобият с две дипломи – треньор по вид спорт и педагогика, например.

Разказа за възможността за настаняване на студенти в реновирани общежития, за програмата „Еразъм +“,  за допълнителните квалификационни курсове по снежни и водни спортове, които предлагат в университетските си бази  на Витоша, Боровец  и Равда. Отговори обстойно на всички зададени и поясни, че  кандидатстудентски документи се приемат от 20 юни до 9 юли и онлайн.

Нели Гергьовска

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button