Advertisement
Парламентарни избори '2021НА ФОКУС

Зарко Маринов от „Демократична България“ е четвъртият депутат от Смолянска област

Тази вечер Централната избирателна комисия обяви официално избраните народни представители на провелите се на 14 ноември избори за Народно събрание. В новия парламент Смолянска област ще бъде представена от четирима депутати – главния редактор на вестник „Отзвук“ Зарко Маринов („Демократична България“ – ДБ), Михал Камбарев („Продължаваме промяната“), д-р Красимир Събев (ГЕРБ) и  („Движение за права и свободи“).

Advertisement

Още вчера името на Зарко Маринов бе посочено сред избраните за народни представители от Смолян в много национални и местни медии след като бяха обработени 100% от секционните протоколи, но ЦИК забави решението си с още един ден докато приключи повторното въвеждане на резултатите. Маринов влиза при преразпределение на гласове по системата Хеър-Ниймаер. Въпреки че се класира на четвърто място с 5156 гласа, БСП не можа да реализира мандат в Смолян. При разпределението на мандатите в 22 МИР левицата бе изчерпала лимита си от 26 депутатски места.

„От 2005 година насам сините в Смолянска област в мое лице имат за първи път свой депутат в парламента. Това е първата ни победа. Спечелихме и втора – не позволихме на ДПС да вземе втори мандат в Смолян, каквито мераци имаше движението“, каза Зарко Маринов.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Моите най искрени поздравления приятелю! Желая ти успех в това начинание!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button