Advertisement
ИнцидентиНОВИНИ

За три часа – три пожара в сухи треви и храсти

През изминалото денонощие екипи на районите пожарни служби са гасили три пожара в пламнали сухи треви и храсти. Небрежност при боравене с открит огън е най-вероятната причина за пламъците и на трите места, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В 11.30 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти в района на с. Орешец, местност Гробе, на площ 1 дка. На мястото е изпратен екип на РСПБЗН-Смолян. Помощ при гасенето са оказали служители на ДГС-Смолян и хора от местна ловна дружинка. Спасени са 1000 дка смесена гора;

Час и половина по-късно е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти в местността Хаджиеви колиби край Неделино. Към мястото са насочени два екипа на УПБЗН-Неделино и РСПБЗН-Златоград, които с помощта на местни жители са загасили пламъците.

В 14:08 часа е последният получен сигнал за пожар в силно пресечена местност в района на с. Рибен дол, местност Каракая, общ. Баните. В гасенето на пожара, помощ на екип на пожарна служба Баните, оказали горски служители от ДГС-Славейно и 11 души от ловната дружинка.

Поради труднодостъпния терен пожарът се разраснал на площ от 10 дка. Пожарогасенето е приключило към 19:30 часа, извършено е с подръчни средства – лопати, тупалки, гръбни пръскачки. Спасени са 50 дка смесена гора.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!