Вяра и традицииНОВИНИ

За 31-ва поредна година Момчиловци ще празнува духовността

На 21 май Момчиловци за 31-ва поредна година ще празнува духовността.  Храмовият празник в 186-годишната църква „Св. св. Константин и Елена“, ще започне в 9 часа с архиерейска литургия, оглавена от Н. Пр. Смоленски епископ Висарион.

Официалното откриване на празника ще бъде в 16.30 часа. На сцената ще се изявят талантливите самодейци на Момчиловци. Местните гайди и красиви танцьорки ще потопят присъстващите в магията на родопската музика и народния танц. По традиция ще бъдат изпратени и абитуриентите от селото, а те ще завъртят абитуриентско хоро. На празника ще бъдат поздравени и 50-годишните юбиляри, които ще оставят дар за селото и ще извият наборно хоро. За доброто настроение ще се погрижи оркестър „Калофер“, гост изпълнител ще бъде Нина Иванова. В пролетното пречистване ще участват с огнено шоу артистите от „Дивинитас“.

Майският културен календар в Момчиловци започва днес, 11 май, когато се отбелязва патронния празник на ОУ „Св. Св Кирил и Методий“. На 23 май е предвидено факелно шествие на учениците и децата от ДГ “ Изворче“. Спектакълът „Юдина ела“, по разкази на духовния водач на Момчиловци отец Константин Канев, ще бъде представен на сцената в читалището от Родопския драматичен театър на 25 май от 18 ч. Празникът на параклис „Св. Св. Константин и Елена“ ще се състои на 28 май. Празничният цикъл ще завърши на 1 юни с детско утро за най-малките жители на Момчиловци.

Нели Гергьовска

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close