НОВИНИОбразование

В Деня на розовата фланелка в ОУ„Стою Шишков” откриха антистрес зала и STEM-център

 

Денят на розовата фланелка се превърна днес в празник за учениците на ІV ОУ „Стою Шишков” в смолянския квартал Устово. Наред с раздаването на послания с мотото „Не на тормоза в училище”, бяха открити два иновативни центъра – антистрес зала и STEM-кабинет. Лъчезарни момичета закачаха на входа розови сърца с послания в подкрепа на инициативата. А останалите ученици с нетърпение чакаха да „окупират” новите зали.

Антистрес помещението е обособено на първия етаж на училището. Оборудвано е с билярд, фитнес уреди, топки, джаги и много други интересни игри за забавления. „Целта е да се намали стреса на децата, те с удоволствие да ходят на училище и да се натоварват физически”, обясни директорът на ОУ „Стою Шишков” Цонка Печилова.

STEM-кабинетът включва мултифункционална лаборатория за експериментална работа, в която учениците ще работят на етапи, по групи. Те ще имат възможността да прилагат творчеството в практиката. Центърът е с модерно оборудване за креативна приложна дейност. Училището разполага със седем интерактивни дисплея. Активно се провежда интерактивно обучение по голяма част от учебните предмети.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close