НА ФОКУСТемида

Условна присъда за 25-годишен, купувал гласове с ориз, брашно и сол

2,50 лева на глас дал младият мъж, харесвал много кмета на Мадан

 

„Не съм очаквал, че това е против закона. Никой не ме е накарал да направя това. Направих го несъзнателно. Не съм предполагал, че така ще станат нещата. Сам купих продуктите. Всичко стана на моя глава”, каза днес пред „Отзвук” Юлиян Павлов. 25-годишният младеж е обвинен в купуване на гласове в полза на ПП „Движение за права и свободи”. Раздал е чанти на 18 души, а купеният с ориз, брашно и сол глас му е излязъл  по 2,50 лв. на човек. В черните чантички освен по килограм бяло брашно, половин килограм ориз и килограм йодирана трапезна сол, е имало и агитационни материали на ДПС. Казвал на хората: „Предизборно”, „Надявам се да ни подкрепите на изборите”, „Ние сме от младежкото ДПС”, „Това е за вас, на 4 април е хубаво да ни подкрепите” и т.н., а те се радвали и му благодарили. Според държавното обвинение общата стойност на продуктите е 45 лв.

Днес в Маданският районен съд се разгледа наказателното дело срещу Юлиян Павлов. Подведен е под отговорност след сигнал на водача на „Демократична България” Борислав Сандов за купуване на гласове в полза на ДПС в Мадан. Младият мъж подписа споразумение с прокуратурата, според което наказанието му е осем месеца условно с тригодишен изпитателен срок.

Юлиян е симпатизант на ДПС, но най-вече харесва кмета на Мадан Фахри Молайсенов. „Той е човекът, който направи най-много за града. И това си личи и се признава от хората, които идват в Мадан”, каза гордо младият мъж. 25-годишният маданчанин обеща, че повече няма да се занимава с политика и да участва по какъвто и да е начин в предизборна кампания.

„Допуснал е неволна грешка. Момчето не е знаело, че раздавайки тези хранителни стоки, извършва престъпление. При разговора ми с него разбрах, че той не симпатизира толкова на ДПС, колкото на кмета на Мадан, който според него е направил достатъчно за града.  И това го е мотивирало да направи тези дарения”, каза защитникът на Юлиян Павлов адв. Димитър Стойчев.

25-годишният маданчанин е безработен. Завършил е електротехника в Професионалната гимназия в града и е радостен, че от другата седмица ще има възможността да започне работа.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close