БИЗНЕСНА ФОКУС

Скандал на автогарата в Смолян, предлагаха да мятат чоп за 4 билета

„Това е безобразие. Как може да пуснат за София малък автобус и да останат толкова хора без да могат да се качат“, възмущаваха се пътуващи на автогарата в Смолян. Автобусът трябваше да тръгне в 10,00 часа. Той е за София, като минава през Пловдив. Шофьорът обаче допускаше да се качат само пътуващи за столицата. Хората се ядосваха, че от „Рожен – Експрес“ са пуснали микробус, който не може да поеме всички желаещи. Десетина човека чакаха пред препълнения автобус, за да видят на кого от тях ще продадат останалите 4 билета. Дори им казали, че ще теглят жребий кой да се качи. Но до разиграване на билетите на лотария не се стигна. Накрая, да чакат следващ автобус, останаха около петима пътници. Жена, пътуваща за Чепеларе, която била на лекар в смолянската болница, беше свалена от шофьора и се притесняваше, че няма да може навреме да стигне на работа.

„От един час чакаме. Не ни продават билети, казаха ни да чакаме да дойде автобусът и да се види дали има места. Това не е нормално. Миналата седмица чаках три часа в Пловдив за Смолян – същата история. И накрая се возих на малка сгъваема табуретка между седалките“, разказа Данка Искилиева от Смолян.

„На разписанието пише: „10,00 часа“. Къде е автобусът за Пловдив? Оказва се, че обявеният в 10 ч. е бил софийският, който ще взема хора за Пловдив, само ако му останат места. Дори и да проследите разписанието в интернет, пише, че спира в Пловдив, а сега ни казаха, че не спира, пътувал директно за София. Казахме на шефа на транспортната фирма, че над десет човека има за Пловдив и той заяви, че няма да пусне голям автобус“, допълни Искилиева.

„Разбрахме за проблема, когато дойдохме. Това е безобразие. Искаме отговор от фирмата и решение на проблема. В 10 часа трябва да има голям автобус, винаги е претоварена линията“, каза младо момиче, което редовно пътува за Пловдив.

„Проблемът е сериозен, ако не – да си подават оставки! Да се намеси и кметът, а не да си стои само в канцеларията. Нека дойде тук, за да види за какво става въпрос“, вмъкна Димитър Искилиев.

„Няма хора – това е първата причина да се пускат малки автобуси. В последния момент са се появили много пътуващи, и те са били до Пловдив, не до София. Въпреки това взехме мерки да пуснем извънреден автобус, но след 20-тина минути на автогарата нямаше хора. Реагирахме. В 10,30 часа щеше да бъде пуснат извънреден автобус“, обясни управителят на „Рожен – Експрес“ Димитър Палагачев, потърсен за коментар от „Отзвук“.

Advertisement

2 КОМЕНТАРА

  1. Да,наистина безобразията в Рожен Експрес нямат край..
    Преди месец- два пътувах от София за Смолян и в микробусът нямаше климатик.Термометрите показваха 39’С Дори на шофьорът му ставаше зле..

  2. До там ли стигнахме… Обяснявал управителят, че фирмата щяла да реагира. На неговото височайшо балговоление трябвало да разчитат хората с час за лекар, а не на обявеното публично разприсание. В същото време забраняват споделеното пътуване и пречат хората сами да си помогнат когато могат. Пълно дъно.
    Много интересно защо Община Смолян е толкова забележително пасивна в упражняването на правата си на акционер в тази ключова за града и региона транспортна фирма. Кратък преглед на делото на Рожен-Експрес АД в Търговския регистър показва, че представител на Общината участва в Общите събрания на фирмата „от дъжд на вятър“. Между другото, ако знаете какво е състоянието на „Есперанто“-то в Писаница и Санаториума в Левочево, не се чудете – такова е отново благодарение на същата фирма, защото и двете сгради са нейни активи. Разбира се, с дейното участие на акционера Община Смолян. Тежко́ си нам си…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close