НОВИНИПолицейски

Шофьор изхвърча от джип при катастрофа и загина на място

37-годишен мъж от Мадан е загинал на място при катастрофа по пътя за връх Свобода. Катастрофата станала към 19,00 часа в събота. По първоначална информация починалият – Владимир П., е бил зад волана на джип „Land Rover”. Заедно с него пътували 31-годишен мъж заедно със 17-годишната си сестра – от Давидково, които са без сериозни наранявания.

Джипът се движел много бързо. По думи на 17-годишното момиче скоростта е била около 120 км/час. На десен завой шофьорът набил спирачки и автомобилът започнал да се търкаля по пътя в продължение на около 70 метра. Още в началото Владимир П. изхвърчал и бил премазан от колата в областта на главата. Починал е на място. Накрая джипът спрял в крайпътната канавка. 31-годишният давидковец също изпаднал от автомобила и бил притиснат от трупа на починалия.

На място пристигнали екипи на „Пътна полиция”, пожарната и „Спешна помощ”. Установено е, че никой от пътуващите в джипа не е бил с обезопасителен колан. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура.

Починалият мъж е роден в Мадан, но живее в златоградското село Старцево. Работи в дърводобива.

Катастрофата е станала близо до мястото, където на 22 юли 2017 година, при подобна ситуация загинаха председателят на Общинския съвет в Баните Велин Фиданов и приятелят му Красимир Купенов. Зад волана на джипа „Toyota Land Cruiser“ е бил Фиданов. До него на предната седалка – 52-годишният Красимир Купенов, а на задната 72-годишният Борис Иванов от село Давидково. Фиданов карал бързо и след забележка от страна на Иванов набил спирачки. Джипът започнал да се търкаля на асфалта около 70-80 метра и накрая се спрял в канавката. По време на обръщането Фиданов и Купенов изхвърчали от колата, а Иванов останал вътре.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close