КултураНОВИНИ

Рок-спектакълът „Ще те накарам да се влюбиш“ – с втора премиера

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян ще представи най-новия си спектакъл „Ще те накарам да се влюбиш“ на 22 ноември от 19.00 часа, съобщиха от театралната институция. Поставоката е по авторски материал на големия български поет Недялко Йорданов. Режисьор е Адриан Петров, а музиката е на композитора Петър Радевски и с участието на актьорите от младата трупа на театъра – Гергана Либова, Васил Читанов, Мариан Бозуков, Дарина Русева, Борис Хаджийски и Никола Орешков.

„Подобна постановка не е правена в Смолян от края на 90-те години, а амбициите са тя да се превърне в хит сред младите хора. Уличният жаргон е езикът на спектакъла, такъв какъвто младежите използват в ежедневието си”, посочиха от театъра.

„Ще те накарам да се влюбиш“ разказва за младежка гангстерска група, в която се явяват съмнения, пробойни, изневери, предателства, отчаяния. Акцентите са соловите песни на актьорите. В тях фокусът е поставен върху личната история на персонажа. По такъв начин всеки герой, представя през зрителя своята изповед. Така пред нас застават един по един не грубите и жестоки хора от подземния свят, а крехки и раними същества, които животът е ограбил. И всеки мисли за любов, но за да не бъде уязвим, си налага маска.

Билети на касата на театъра и на тел. 0878987610

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close