Парламентарни избори '2021

Прокуратурата проверява за купуване на гласове с хранителни продукти в Мадан

Агитацията е с килограм брашно, пакет сол и половин килограм ориз

Прокуратурата се е самосезирала за неправомерна агитация в Мадан след пост във Фейсбук на водача на листата на „Демократична България“ в Смолян и съпредседател на ПП „Зелено движение“ Борислав Сандов. За това съобщи кандидат-депутатът в интервю за „Отзвук“.

На снимката, публикувана от Сандов, се вижда образец на бюлетина с отбелязан № 9 в нея и надпис „Движение за права и свободи“, агитационна дипляна на ДПС, 1 килограм брашно, половин килограм ориз и пакет сол.

Снимка на агитационния пакет на ДПС, публикуван от Сандов

„Става дума нарушение на Изборния кодекс. Още повече, че се използват деца за предаване на тези пакети.“ – каза кандидат-депутатът. Според него е унизително, че се правят такива подаяния. „Вече има дадени показания от човек, който е получил такъв пакет, в полицията.“, допълни той. „Това се случва в града, в Мадан. В началото си мислех, че е в някоя от махалите, което още повече ме учудва как ДПС прави кампания.“ – заяви още Сандов. Той ще сезира Районната избирателна комисия в Смолян за още едно нарушение – всяко дърво в града, дори и срещу Общината, е било облепено с плакати на ДПС.

„Бях намерен от полицията в центъра на града докато разпространявах наши материали, по късно в Рудозем дадох обяснения. Надявам, че ще си свършат работата, и ще последват санкции“ – заяви водачът на листата на „Демократична България“ по повод агитацията с хранителни продукти.

Интервюто с Борислав Сандов в предизборното студио на „Отзвук“ може да видите тук!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко на хората им писна от гадостите на ГЕРБ, ДПС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close