НОВИНИТемида

Поставен под домашен арест избяга в Пловдив, открадна камион на „Кока кола” и катастрофира

За трети път 27-годишният Георги Ганчев бе спипан да краде автомобил. Младият смлоянчанин, поставен под „домашен арест”, успял да се измъкне от органите на съдебната власт и да задигне лизингов камион на „Кока кола” в Пловдив.

Ганчев бил „закопчан” да стои в дома си в Смолян заради престъпление, извършено в района на Варна. Нямал поставена гривна за електронно проследяване, защото се оказало, че в къщата, където живее, няма ток. На 12 януари т.г., след изкарани дълги скучни дни, той решил да наруши мярката за неотклонение. Тръгнал за Пловдив и посред нощ си харесал лъскавия камион „Ивеко”, брандиран с марката на „Кока кола”, оставен на паркинг по пътя за село Марково. Намерил ключовете и тръгнал за Свиленград, за да се види с приятел. Пил едно кафе в пограничния град и тръгнал да се прибра за дома. По пътя очукал на много места камиона, а до магазин „Анита” в Смолян го ударил в ската. Не успял да запали и го зарязал на улицата.

Малко по-късно Георги е арестуван след подаден сигнал от фирмата за липсващия камион. В понеделник Смолянският окръжен съд потвърди мярката му за неотклонение „задържане под стража”.

През 2017 г. младият автокрадец бе осъден условно на две години и четири месеца за кражби на коли в Смолян. Районният съд в града го призна за виновен и му наложи наказанието с 5-годишен изпитателен срок, който все още не е изтекъл.

Георги не е правоспособен шофьор, но тръпката му е да кара коли. Той се прочу, след като в рамките на три дни открадна в Смолян два автомобила през септември 2016 г. Първа жертва стана БМВ-то на Борис Малинов. След като младежът задигнал колата от автосервиза на смолянчанина, тръгнал към Пловдив. На около 5 километра преди Асеновград катастрофира, слязъл от колата и тръгнал да бяга пред учудените погледи на шофьори. По-късно бе открит от асеновградските полицаи и задържан за 24 часа. След като бе пуснат от полицията Ганчев открадна и „Рено Меган“, паркирано на улица „Миньорска“, собственост на 64-годишен смолянчанин. Колата бе открита ударена на улица „Елица“.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close