НОВИНИТемида

Пиян шофьор се жалва, че не успял да даде кръвна проба –  вратите на спешното били заключени

Шофьор от Смилян останал без книжка, защото не могъл да даде кръвна проба. Мъжът е завел дело срещу наказателното постановление на смолянската полиция, с което му е наложена глоба и му е отнето свидетелството за управление.

През март т.г. мъжът бил спрян за проверка в Смилян. Полицаите го тествали с дрегер, който отчел малко под 1,2 промила. Шофьорът, несъгласен с техническото средство, тръгнал да дава кръвна проба в смолянската болница. По негови думи пристигнал пред входа на Спешно отделение, но вратата била заключена. Викал, чукал по стъклото, но така и никой не му отворил. Решил да отиде в Сектор „Пътна полиция” да търси помощ, но от там му казали да се връща в болницата и да дава проба. Той пак се върнал, отворили му вратата, но лекарят отказал да вземе проба, защото времето, в което е трябвало да даде кръв, било изтекло.

Пред съда днес бяха призовани за свидетели три медицински сестри и лекар. Всички те обясняват, че не си спомнят дали тогава  вратата на Спешно отделение е била заключена. Имало период, когато действително се е заключвала вратата, но на входа има звънец и винаги се отваряло при позвъняване.

Очаква се съдът да излезе с решение по казуса дали пияният шофьор ще получи книжката си и ще отърве солената глоба.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close