Advertisement
Темида

Пиян баща се жертва за катастрофиралия си син

За по-малко от ден, баща и син станаха клиенти на съда в Златоград. Сагата със семейството на 48-годишния Румен К. и 18-годишния Александър от село Старцево, започнала с катастрофа. Пътният инцидент станал през нощта срещу вторник, малко преди разклона за родното им село. В автомобила пътували Александър и приятелят му Ради В. на 20 години. 30 минути след полунощ, на остър завой, колата се забила в мантинелата. От удара пострадал Ради, който получил счупване на костта на мишницата. Александър побързал да се обади на баща си, за да приберат ударената кола. Въпреки че бил легнал, а по-рано и пил, Румен тръгнал да спасява отрочето си. Качил се на семейният бус и потеглил. На мястото на катастрофата обаче вече чакали полицаите. Те тествали бащата с дрегер, който отчел 1,68 промила. Синът освен, че се оказал пиян – с 1,67 промила, нямал и шофьорска книжка. Александър дълго отричал да е карал колата. Накрая покрай страхливия младеж, освен баща му, изгорял и Ради, който решил да поеме вината, но пробата му с техническо средство показала, че е употребил марихуана.

На сутринта перипетиите на 18-годишния младеж продължили. Разярен на полицаите, той започнал да изпраща заплашителни съобщения от мобилния си телефон на един от униформените. Александър се заканвал, че ще запали сградата на Районното управление, ще го влачи по корем. След това се явил лично в управлението, където се заканил, че ще гръмне сградата.

В сряда Златоградският районен съд осъди бащата Румен за шофиране в нетрезво състояние. Той бе наказан с условна присъда от 6 месеца и глоба 200 лева, както и лишаване да управлява моторно превозно средство за половин година.

Александър пък получи глоба от 300 лева за проява на дребно хулиганство в сградата на Районното управление на МВР в града.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!