ИнцидентиНОВИНИ

Пет пожара гасиха огнеборците през почивните дни

Пет пожара са станали в Смолянско през почивните дни. На 25.12.2021 г., в 19.55 ч. на тел. 112 е получен сигнал за пожар в трафопост до хотел в к.к. Пампорово. Предполагаема причина за пожара с площ 10 кв.м., е късо съединение. В резултат на инцидента са  унищожени: табла за ниско налягане – 2 бр.; кабели – 20 л. м.; контакторни прекъсвачи – 20 бр. Пожарът е ликвидиран от един  екип на РСПБЗН – Пампорово в 22.00 ч. Сградата е спасена.

На 25.12.2021 г., в 22.25 ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в апартамент намиращ са на ул. „Христо Ботев“ в Мадан. Предполагаема причина за пожара, който е с площ 30 кв. м., е неправилно ползване на отоплителен уред. Унищожени са мебели, бяла и черна техника, документи, опушени са 70 кв. м. стени. Пожарът е ликвидиран от един  екип на РСПБЗН – Мадан в 23.00 ч. Сградата е спасена.

На 28.12.21г. в 23.12 ч. се е запалил комин на вила в местността Амзово край Смолян. В следствие на инцидента са унищожени – покривна конструкция – 20 кв. м., мебели, ламперия, кабели, опушени са 30 кв. м. стени. Благодарение на намесата на екип на РСПБЗН – Смолян е спасена сградата и паркираният в близост лек автомобил. Огънят е потушен преди да обхване 30 дка. смесена гора.

Още три пожара, без нанесени материални щети, са гасили огнеборците. Два от тях са станали в непочистени комини в къща на ул. „Бузлуджа“в Девин и в сграда на ул. „Червена скала“ в Смолян. Третият е в метален контейнер за отпадъци на  ул. „Родопи“ в Девин, причинен от небрежност при боравене с открит огън.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close