Advertisement
МНЕНИЯ

Отворено писмо до г-н Николай Мелемов – кмет на община Смолян

Уважаеми г-н Мелемов,

Обществените проблеми са стояли пред мен винаги наравно с личните такива! Но никога не съм ангажирал обществото с моите.

Ако си позволявам открито да поставям тези проблеми, то е, за да предизвикам някаква реакция и във фрустрираното от „прехода“ общество. Ако то поне малко проявяваше солидарност, ангажираност и ответни реакции, не би преживяло тази криза така болезнено, не би захранвало себе си с нихилизъм, а с така нужния му оптимизъм.

Вероятно съм повлиян от Луций Аней Сенека относно епистоларния жанр… Вече имам доста такива писма: до синдикалисти, министър-председател, до Вас, до пенсионерите. Последното бе четено изцяло по TV „Евроком“ и публикувано във в. “Отзвук“, за което благодаря.

Поздравявам пенсионерите с предстоящото увеличение на пенсиите с 12,5%.
Ако те осъзнаваха своята сила и мощ, при проява на солидарност и борбеност, това отдавна щеше да е факт! Уви!

И така, да пристъпим към поредица от проблеми с оптимизъм, а надявам се, и с разбиране от Ваша страна.

– Знаете, че има одобрен проект за цялостно асфалтиране на пътя в отсечката Левочево – разклона за Пловдив. НАСТОЯВАМ(Е), това да се осъществи. Ако са минали някакви давностни срокове относно одобрението, мисля, че това не е проблем.

– Спирал съм Ви до моста, непосредствено моя дом. Огромната бетонна греда още се е отворила в процепа. При срутването й ще бъде прекъсната водата към съседната махала. Ще бъде затворен и пътят до селото ни. Снабдяването ще бъде изключително затруднено и оскъпено. Това може да се избегне като се изградят две железобетонни колони по бетонната греда. (Консултирал съм се със строител!). Основата е масивна скала. Не е нужно да коментирам какви средства, биха били спестени на данъкоплатеца и общината.

– Много известни станаха двата маршрута: Пътят на Вярата и Пътят на Просвещението, у нас и извън страната ни. Идвали са групи от Гоце Делчев, София, Русе, Варна, Приморско, Бургас, Пловдив, Пазарджик. Наскоро бях приятно изненадан от две семейства от Испания и Великобритания. След асфалтирането на черния път в отсечката до Пампорово, значително се увеличи туризмът. Търсени са къщи и имоти за покупка. За което благодарим.

– Асфалтираните платна от участника до разклона за Пловдив са в много добро състояние, но запълнените дупки са отново дупки …

– Пътят до местността „Рупката“ е в окаяно състояние. Нужен е сериозен ремонт.

– При развеждане на групите по маршрутите, туристите, и не само те, констатираха множество поразени от корояда дървета и суха, разхвърляна маса до параклис „Св. Атанас и Св. Никола“. Гледката е умопомрачителна! Председателят на кооперация „Сакарка“ Ангел Хворев ми каза, че това е общинска територия и е във Ваши прерогативи да решите този проблем.
Поздравявам Ви, за всичко, което правите в Смолян, за реализацията на водния цикъл!
При обиколката ми в близки общини ми направи впечатление, че дори улички в селата до къщите са асфалтирани!

Впрочем, мисля си, че единствено ДПС направи толкова много за своя електорат срещу получено ДОВЕРИЕ по време на т. нар. „преход“. За което ги поздравявам!

С уважение и в очакване на Вашите своевременни решения, остава:
Анастас Барбов, тел. за връзка: 0878 277 388

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. С благодарственост към Господин Анастас Барбов за времето прекарано с нас,за всеотдайноста и отдадеността за запазване на българщината .Той е един достоен човек и българин!
    Благодарим от сърце

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!