Темида

Отнемат буса на златоградчанин, превозвал цигари за 75 хил. лева

Смолянският окръжен съд отне в полза на държавата микробусът „Фиат Дукато“ и 10 000 кутии „Роял Слимс“, собственост на златоградчанин. В четвъртък 51-годишният Румен Т. бе изправен пред съда за контрабанда на цигари от Гърция. Мъжът се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата. Той получи условно наказание от две години с четиригодишен изпитателен срок. Наред с това Румен ще остане без микробуса си и цигарите без бандерол на стойност 75 000 лева. Съдът постанови те да бъдат иззети.

Укритите в тайник цигари

Златоградчанинът работи като управител на склад за хранителни стоки и шофьор в местна фирма, собственост на гръцки гражданин. Той регулярно извършвал курсове до Гърция и обратно. През лятото след поредния курс той бе задържан на ГКПП Златоград. В хода на специализираната полицейска операция граничните полицаи спрели за допълнителна проверка товарен автомобил „Фиат Дукато“, който влизал от Гърция в България.

Румен превозвал дини в насипно състояние. При проверката униформените открили на пода и тавана на автомобила двойни дъна. В тайниците имало 200 000 къса цигари „Роял Слимс“. Назначената по досъдебното производство експертиза установява, че цигарите са на стойност 75 000 лева, за които се дължи акциз на стойност 37 450 лв.

Разследващите опаковали откритите кутии в черни чували.

Румен е от Златоград и работи като управител в склад за хранителни стоки, собственост на гръцки гражданин. Преди време златоградчанинът бил в Гърция, но сега постоянно живее в България, като регулярно извършва курсове с буса до южната ни съседка.

Advertisement
Back to top button
Close