ГОРЕЩА ТЕМА

Неврохирургът д-р Стефан Райков спасява болни от коронавирус в Златоград

 

Водещият неврохирург от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив д-р Стефан Райков стана доброволец в ковид-отделението на болницата в Златоград. От миналата седмица той е поел нелеката задача да помага на болните от коронавирус в миньорския град.

Д-р Стефан Райков e роден през 1964 г. в Смолян. От 1994 г. до сега е републикански консултант, ординатор-неврохирург в УМБАЛ „Св. Георги” – Пловдив. Председател е на Съвета на директорите на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“.

До скоро в отделението за лечението на коронавирус в болницата в Златоград работеха двама лекари. Но след като се заразил с Covid-19 д-р Ангел Белев напуснал работа, а след него и съпругата му. Медикът с над 40-годишна практика все още не се е възстановил от коварната болест.

В момента на основен трудов договор работи само един лекар – д-р Светлин Хаджиминев. За два часа дневно се включва д-р Пехливанова, която е в Спешена помощ. Болницата е сключила договор на 4 часа и с пулмолог от Кърджали. „Крещящо търся още един лекар на основен трудов договор, за да помага“, каза шефът на здравното заведение д-р Людмил Личев.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close