НОВИНИОбразование

Наплив от студенти във Филиала на ПУ, две от специалностите са запълнени на първо класиране

Още на първото класиране местата в две от специалностите – „Начална и училищна педагогика” и „Биология с екотуризъм”, във Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски” в Смолян са запълнени, съобщиха от висшето учебно заведение.

„Тази година приемът на кандидат-студенти във Филиала върви много успешно. Това се дължи, по наше мнение, на утвърдения авторитет на смолянското висше училище, което през следващата година с поредица от юбилейни събития ще отбележи 60-годишнината си, 25 години от които като Филиал на Пловдивския университет”, каза проф. д-р Елена Николова – научен секретар на Филиал – Смолян..

Единични незаети места има в специалностите „Български език и английски език”, „Български език и история”, „История и география”, „Информационни технологии, математика и образователен мениджмънт”, „Математика, информатика и информационни технологии” и „Маркетинг”.

Тази година Филиалът в Смолян ще посрещне 60-тия си випуск. От основаването на Учителския институт „Дичо Петров” през 1962 г. са изминали 60 години преподавателска и научна дейност в областния град. А преди 25 години – на 27 януари 1997 г., институтът е преобразуван и става част от Пловдивския университет.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close