НОВИНИОБЩЕСТВО

На 88 години почина издателят на вестник „Чар” Емануил Консулов

Почина издателят на вестник „Чар” Емануил Консулов. Доайенът сред журналистите в Смолян си отиде днес от този свят на 88-годишна възраст.

Емануил Консулов е роден на 7 януари 1933 г. в махала Заевите край смолянското село Гела. От ранни години сътрудничи на вестниците ,,Родопска правда”, ,,Труд”, ,,Отечествен фронт”, ,,Отечествен глас”, ,,Земя” и на списанията ,,Родопи” и ,,Лов и риболов”. Дълги години работи във в.,,Родопски устрем” и ,,Родопски вести”, както и във в. ,,Родопска победа” в Девин. През 1991 г. основава и своя частен вестник ,,Чар”. Член е на Съюза на българските журналисти и е носител на редица отличия, едно от които е ,,Човекът вестник”. Издал е книгите ,,Самодивска хубост” – импресии (2007), ,,Земята на планината Родопи” – миниатюри (2009), ,,Приказка за селото на Орфей” – есета (2010), ,,Имало една време” – приказки (2012), ,,Мануел и Савина” – разкази (2014), ,,Мома е мома родила” – разкази (2016).

Поклонението ще е на 5 март, петък, от 11 часа в храм „Св. Георги“ в Смолян, а погребението ще е от 14,30 часа в Момчиловци.

Вестник „Отзвук” изказва съболезнования на близките!

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close