Темида

Микробусът, който помете 13-годишния Митко, се движел с 65 км/час

65 км/час е била скоростта на микробуса, който помете 13-годишният Митко на тротоар в Златоград. Това е заключението на експерта по назначената автотехническа експертиза. Досъдебното производство е в крайната си фаза. Забавянето е заради съдебно-медицинската експертиза, която още не е готова.

Въпреки, че скоростта на микробусът не е както първоначално се предполагаше – 90 км/час, на която цифра е километражът след удара, има превишаване на скоростта, коментираха разследващи.

Преди месец 56-годишният шофьор Любен Уйчев, който е обвинен за смъртта на детето, е освободен от ареста, заради изтичане на двумесечния срок на досъдебното производство. В момента мъжът е с мярка „подписка“.

Тежката катастрофа, отнела живота на 13-годишния Митко Крушков, стана на 31-ви юли в 17,10 часа на ул. „България“ в Златоград до хотел „Александър“. Пред погледа на майката, бащата и лелята микробус „Пежо боксер“ се качва на тротоара и помита детето. Телцето му изхвърча на 4 метра и пада в тревата. Преди удара Любен Уйчев събаря един от знаците, а след това се врязва и в предпазната ограда на тротоара. Микробусът спира на 150 метра. Ограничението в участъка, където има и надигната пешеходна пътека, е 40 км/час.

От 2000 г. до сега Любен Уйчев има 20 акта и 12 фиша за нарушения на пътя, повечето от които са за превишена скорост, сочат данните на прокуратурата.

„Съжалявам много за това, което се случи. Съжалявам за детенцето, аз също имам три деца. Съжалявам, но това са нещата“, каза със сълзи на очи 56-годишният мъж в съдебната зала в Смолян, когато се разглеждаше искането на държавното обвинение за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close