ГОРЕЩА ТЕМА

Мелемов затваря пенсионерските клубове, дискотеките – не

Кметът на Смолян Николай Мелемов издаде заповед днес, с която от понеделник (26 октомври) затваря всички пенсионерски клубове в общината. Забранява се още допускане на публика при провеждане на спортни мероприятия в Спортната зала и Плувния басейн и се препоръчва се на директорите на училища да въведат аналогични мерки в училищните физкултурни салони. Ще бъдат засилени контролните дейности по спазване на противоепидемичните мерки в работните помещения на административната сграда на Община Смолян, ограничава се достъпът на външни лица, с изключение на Центъра за информация и обслужване на граждани (ЦИОГ). Ограничава се и командироването на общински служители за участие в обучения и други форуми. Засилен ще бъде контролът в търговските обекти и недопускане на деца под 18 години на обществени места след 22,00 часа без придружител.

Кметът препоръчва на читалищата да преустановят репетиционния процес, в които участват лица над 60-годишна възраст, а на превозвачите да не допускат в обществения транспорт пътници без маска и да извършват дезинфекция на крайните спирки на градския транспорт.

Мелемов не затваря нощните клубове и дискотеки, а само им препоръчва да се спазват стриктно разпоредбите на държавните здравни органи за заетост на местата не повече от един човек на един кв. м. от общия капацитет. Двете популярни дискотеки в Смолян „Топ Старс“ и „Армагедон“ почти всяка вечер се „пукат по шевовете“, особено когато има популярни изпълнители. Тази вечер в „Армагедон“ гостува Софи Маринова, а в „Топ Старс“ – Ваня.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close