НА ФОКУСТемида

Любовен триъгълник между трима мъже в затвора завърши с убийството на единия от тях

Любовен триъгълник в затворническото общежитие на Герзовица завърши с убийството на смолянчанина Георги Тодоров Гривнев. 41-годишният мъж бе открит на 15 април м. г. само по боксерки в гората край Турян. Миналата седмица наблюдаващият досъдебното производство прокурор Станчо Станчев внесе обвинителен акт в съда срещу Венелин Трампов от Смолян и съучастника му Марин Терзийски от Раковски.

Убитият Георги Гривнев

След една година разследване криминалистите разнищиха сагата с открития полуразложен труп. Обвинителният акт е от 51 страници и в него е описана предисторията, довела до убийството.
Всичко започва преди години в затвора, където се запознават Гривнев и 25-годишният Трампов. Там приятелството между двамата прераства в любов. Дори когато излизат на свобода, близките им отношения продължават.

След известно време двамата отново влизат зад решетките, но Венелин започва нова любов – с Иво Христов. Ревност обзела изоставения Георги, който решил да отмъсти на доскорошния си приятел. Започнал да го издава за тайно внасяне на алкохол, телефони и други нарушения. Междувременно новият любовник на Венелин излиза от затвора, но Георги отново е пренебрегнат – този път с 24-годишния Марин Терзийски. Отхвърленият още веднъж Гривнев продължил с доносите. Мъст затаил Венелин към бившия си приятел, довела до намерението да си отмъсти.

Първи от затвора излиза Марин. Два месеца по-късно – Трампов, а през март 2019 г. – и Георги. Двамата съзаклятници вече са набелязали всичко и с нетърпение чакали жертвата си.

В деня на излизането – 28 март, Венелин посреща Георги. Пренася багажа му в дома си и му обещава, че двамата ще живеят заедно. Още същият ден отишли с автобус в Пловдив, за да може Гривнев да получи личната си карта от администрацията на затвора. Към 19,30-20,00 часа се прибрали в Смолян и седнали в заведение на по чашка. Към 23,00 часа тръгнали към дома на Венелин. Вървели пеша, свили по ул. „Полковник Петър Дървингов“ под главната ул. „Невястата“ над военните блокове.

Георги Гривнев е убит в тази ливада, до дървото вдясно

В ливада срещу дървопреработващия цех, Венелин удушил Георги. След убийството взел якето, телефона и портфейла на Гривнев. Обадил се на Марин, който бързо пристигнал на помощ. Прегънали трупа в одеяло, което вързали като бохча и се обадили на „Такси 1“ за кола.

Венелин и Марин казали на шофьора, че в одеялото е багажа им и поискали да ги откара към село Турян, където уж имали вила. Таксито ги оставила на разклона за Турян. Двамата пренесли трупа в местността Пещерска бърчина. Съблекли дрехите на Гривнев, които по-късно изхвърлили в дере, и се прибрали в къщата на Трампов. Три дни поливали убийството, а на четвъртия заминали за Пловдив. Наели квартира, но не след дълго полицията ги арестувала заради извършени по-рано грабежи.

На 15 април 2019 г. полуразложеното тяло на Гривнев бе открито от брат и сестра, тръгнали в гората за гъби.

Георги Гривнев в ролята на Герганка. Пиесата е изиграна година преди да бъде убит
Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close