Местна властНА ФОКУС

Левочево заплашва с протест заради кошмарното състояние на пътя до селото

И председателят на ОбС Венера Аръчкова заяви, че пътят трябва да се ремонтира

Дупка до дупка по пътя за Левочево. Трикилометровият участък е осеян с множество ями, които започват още от разклона на главния път Смолян – Пловдив. Заради кошмарното състояние на трасето в селото е започнала и подписка. До момента над 160 човека са се подписали с искане за спешен ремонт. Жителите настояват да се ремонтират и 500 метра от пътя в горния край на селото към Пампорово, който също е в окаяно състояние.

Пътят за Левочево е част от общинската пътна мрежа, като последното запълване на дупките е било преди пет години. Хората се оплакаха, че и таксиметровите шофьори вече отказвали курсове заради лошото състояние на участъка.

„Наистина в началото на селото към Пампорово пътят е лош – дупка до дупка. Предполагам, че и надолу е по същия начин, както съм го видяла преди 2-3 месеца, когато съм идвала в Левочево. В крайна сметка би трябвало да се поотремонтират нещата, да се възстановят, защото все пак има хора, които са пътуващи и работещи“, каза председателят на ОбС Венера Аръчкова, която днес бе с внучката си в Левочево.

„Още преди да встъпи във втория си мандат кметът Николай Мелемов обеща пред левочевци, че пътят ще бъде асфалтиран, както и отсечката към Пампорово. До днес обаче нито единият път е оправен, нито другият. На въпроса ми кога ще започне строителството на трасето г-н Мелемов ни препраща към „неизвестното светло бъдеще“. Никаква конкретика, просто казва, че ще бъде асфалтиран. Но това го казваше и преди 8 години. Преди двайсетина дни журналисти от Ройтерс ми бяха на гости и също изказаха своето възмущение от състоянието на пътя“, каза общественикът Анастас Барбов.

Жителите на Левочево вече са изгубили всякакво търпение и заплашиха, че ще затворят главния път за Пловдив, ако в най-скоро време не започне ремонтът на 3-километровото трасе до селото.

Подписката ще бъде внесена при кмета в понеделник (29 юни).

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Г-н Мелемов, КРАЙНО ВРЕМЕ Е да се отнесете сериозно към проблема с пътищата до трите села-Левочево, Писаница и Хасовица. Имаме вили,земеделски земи които обработваме и до които достъпът е почти невъзможен. Обидно е да плащаме пътни данъци,а да се чувстваме като забравени от Бога!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close