НОВИНИОБЩЕСТВО

Куче пострада при борба с мечка в кошара в село Бориково

Куче пострада при борба с мечка в кошарата на Салих Паша в смолянското село Бориково. Каракачанката спасила 16-те овце и след намесата на ветеринарен лекар, животното е спасено.

„Станало е през нощта срещу петък. Кучето е герой – спасило е овцете. Мечката му е пробила две дупки на гърба, а от лявата страна има разрез 5 см. Има и избити два зъба. Борбата е била голяма”, разказа бай Салих в редакцията на „Отзвук”.

Кошарата на известния пазител на родопското сирене, се намира на по-малко от сто метра от къщата му.  В ливадата все още се виждат трите дупки, които е изровила мечката. Според Салих Паша горският звяр идва всяка вечер, за да търси храна. „Наскоро на Радослав Даритков мечката е изяла 10 телета. На Ангел от Черешово – крава и теле, а на Емин Гърбелов също няколко животни”, каза още мандраджията.

Днес (петък – б.а.) пострадалият стопанин е подал сигнал в РИОСВ. Предстои групата за бързо реагиране да направи оглед на място и след като се докаже, че действително става въпрос за нападение на мечка, Салих Паша ще бъде обезщетен.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close