Advertisement
НОВИНИМЕСТНА ВЛАСТ

Кметът на Неделино Боян Кехайов обяви бедствено положение заради безводие

Кметът на Неделино Боян Кехайов обяви днес бедствено положение заради безводие в цялата община. „От две седмици проблемът става все по-сериозен. Воден режим е въведен от 4 септември“, каза кметът на Неделино. Намалял е  Напълно е пресъхнал резервоар „Черешка“, на 5% е резервоарът Козарка – Крайна, на 10% – в Изгрев – Еленка и Върлино. Високата зона на Неделино е с 20% вода. На 40% е резервоар „Деделянска бърчина“. Бедственото положение е за срок от десет дни.

„Отправили сме искане към ВиК асоциацията да се пренасочи вода помпена станция „Малиево“ в село Старцево. От там има изграден водопровод до Неделино с доброволния труд на неделинци, но административни процедури ни го отнеха и сега обслужва само Старцево“, каза още Боян Кехайов. В момента екип на Община Неделино оглежда теренът в местността Годумовата пещера, където има свободни водоизточници. Предстои да се направи анализ за възстановяване на помпена станция „Диманови колиби“ и довеждане на вода до резервоар „Зиково бърце“. Кметът  Кехайов е наредил да се започне предпроектно проучване за изграждане на хидрофорни системи, които да се монтират в училищата и детските градини.

Воден режим е въведен ниската зона на Неделино – двата квартала по ул. „Александър Стамболийски“, където водата се пуска от 13,00 ч. до 20,00 ч. и ул. „Напредък“ – от 6,00 ч. до 13,00 ч.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!