Advertisement
Читателски

Ощетен от кмета на Доспат с призив към вещите лица: Работете със знание и по съвест!

В отговор на нашето обжалване на Решение №16/21.01.2023 г. по дело №20227230700129/2022 на АС – Смолян, Върховният административен съд с Решение №5788/01.06.2023г. по административно дело №2987/2023 г. го отмени и върна за ново разглеждане от друг състав на Административен съд – Смолян. Това решение се отменя като постановено при съществено нарушение на съдопроизводствените правила.

Междувременно, докато се очаква назначаването на нова експертиза по делото, в свое обяснително писмо кметът на община Доспат Елин Радев, изпратено до мен, министъра на МРРБ, директора на ДНСК – гр. София и началника на РДНСК – Смолян, г-н Радев прилага цветна извадка от кадастралния и регулационен план на с. Любча от 1983 г. Планът е с поставен печат вярно с оригинала и подпис на длъжностно лице. В тази извадка ясно и точно се вижда, че имот V-23 е един цял имот и няма никакви имотни граници, не е разделен с дворищни регулационни линии.

Този план неочаквано за нас показа некоректното заключение на вещото лице по предоставената експертиза по първото дело. От регулационния план ясно се вижда, че граница, разделяща имот V-23 няма и той е бил един цял имот до 1998 г. А в заключението си вещото лице арх. Метишева, за да обоснове “правилността” на обжалвания ПУП, с който са променени границите на имота ни, заявява: „…че дворищните регулационни линии от запад се изместват по имотни граници към поземлен имот 23. Дворищните регулационни линии между УПИ ХХIХ 409,595 и УПИ V-23 с процесния ПУП-ИПР се установява по имотната граница на ПИ №409 и ПИ №23.“ В комбинирана скица вещото лице е посочило наличието на регулационни линии между имотите по плана от 1983 г. Такива граници от приложения от кмета регулационен план между бъдещите два имота тогава е нямало!

Тук следва да поставя въпроса: Дали в този случай вещото лице арх. Метишева е дала заключението си по съвет и знание и съобразявайки се с отговорността, която носи?

Затова и моят призив към вещите лица е: Работете със знание и по съвест! Както и обещавате на всяко дело, по което сте призовани.

Ние, обикновените хора, разчитаме на вашия професионализъм и достойнство, за да получим защита и справедливост!

Камен Андреев

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!