Темида

Изнасилвач отива в затвора, откраднал 80 лева от жена

Осъден за изнасилване отново влиза в затвора. Маданският районен съд одобри споразумение, подписано между 50-годишният Садкъ Сираков от село Бяла река и прокуратурата. Мъжът, който вече има в архива си над 10 осъждания, бе признат за виновен в кражба на 80 лева. Той получи шест месеца при строг режим.

Последното му престъпление е извършено в Мадан в жилището на пострадалата на 20 май м.г. От портмонето й той свил осем банкноти от десет лева, но бързо бил хванат от полицаите. При ареста обаче в него са открити само пет лева на монети. По време на делото Садкъ върна на пострадалата открадната сума, призна се за виновен и подписа споразумението.

50-годишният Съдкъ Сираков излежа присъда от 7 години и 4 месеца за изнасилване на 61-годишна жена. На 12 ноември 2012 г. той нахълтал в жилището на жертвата си посред бял ден, малко преди обяд. Намерил жената в кухнята и изсъскал: „Ще те убия. Ако знаеш много, веднага ще те убия, хич не ми пука“. Отказал да си тръгне, извадил нож от джоба си и без да прояви съжаление я ударил няколко пъти по главата и я обладал насила. Престъплението е извършено няколко седмици след като излязъл от затвора. Сираков има десет присъди, основно за кражби, натрупани за кратък период от време. Освен реалната присъда за изнасилване, той бе осъден да плати 10 000 лева обезщетение на изнасилената жена.

През 2013 година той бе осъден на още 3 години затвор за кражба на телевизор.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close