Местна властНОВИНИ

Избраха Ангел Безергянов за зам.-председател на Общинския съвет в Смолян

Общинският съвет в Смолян избра Ангел Безергянов за заместник на председателя Венера Аръчкова, стана ясно от започналото тази сутрин заседание на местния парламент. Докладната бе внесена от Аръчкова, която поради здравословен проблем известно време няма да може да участва в заседанията. В докладната й бе заложено изборът на заместник да е за времето на временната й нетрудоспособност.

Още в началото Филип Топов предложи Ангел Безергянов (ГЕРБ) с мотиви, че е доказал се юрист, комуникативен човек, с който може да се води разговор и дебат. „Той може мотивира общинските съветници. Не е демонстрирал до момента обвързване с лични интереси и не е изготвял противоречиви докладни записки, които да ни вкарват в колизии и разправии”, посочи Топов.

„Петър Мирчев е предложението на групата на ПП ГЕРБ. Важно е точно на днешната сесия председателят да бъде опора и острие, когато се приема най-важната точка – бюджета на община Смолян”, каза Стоян Иванов.

С 16 гласа „за”, без против и 2-ма „въздържа ли се” мнозинството избра Безергянов. За Мирчев гласуваха 10 „за”, 1 „против” и 7 „въздържали се”.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close