КултураНОВИНИ

Фотоклуб „Светлопис” откри петата си изложба с 40 фотографии

Във вторник в зала „Петър Стайков” на КДК фотоклуб „Светлопис” откри петата си по ред изложба. В клуба членуват 7 млади фотографи от Смолян, за които фотоапаратът не е само любопитно око, а и повод за творческа и професионална съдба.Техен ръководител е Сашо Сарандалиев.

„Откриваме поредната изложба та фотоклуб – „Светлопис“, към Регионалната библиотека „Николай Вранчев“ в Смолян. Това са млади хора, с които от близо една година започнахме работа. Интересното е, че това е третата им изложба в КДК. Направили сме и четири изложби в библиотеката. Постоянно снимат, въпреки трудните условия заради пандемията. Както се вижда изложбата е много добра, с много интересни неща. Продължаваме да работим. Имаме идеи да направим изложби по училищата. Базата ни се намира в библиотеката и е чудесна. Разполагаме с черно-бяла лаборатория и зали за експониране. Младежите работят усилено. Аз им пожелавам на добър път и да продължават да фотографират, защото фотографията е нещо, което трябва винаги и на всеки в живота“, каза по време на откриването на изложбата Сашо Сарандалиев.

Клуб „Светлопис” е създаден преди 1 година към Регионална библиотека „Николай Вранчев” и досега има 4 колективни изложби. Колекциите им са показвани преди всичко в библиотеката, където е тяхното ателие и лабораторията за черно-бели снимки. Заради пандемичната обстановка, клубът не е стигнал още до училищата, но и това предстои. В желанието си Клубът на дейците на културата да бъде младежка територия, той отваря широко врати за младите дарования. След впечатляващия концерт на пианистката Ралица Тодорова и картините на нейната сестра Петя и преди пролетния Музикално-поетичен спектакъл, смолянчани и гостите на града могат да се насладят на работите на младите фотографи. 40 творби са изложени в залата.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close