Advertisement
Вяра и традицииНОВИНИ

Фестивалът в Неделино събра близо 30 000 души

Близо 30 000 души посетиха 20-то издание на Националния фестивал за двугласно пеене и народна песен  в Неделино, съобщиха от пресцентъра на полицията в Смолян. В рамките на три дни малкият град бе препълнен с хора, които не се притесняваха от зараза с Covid-19. В рамките на събитието се проведе и специализирана полицейска операция за охрана на масово мероприятие, в което се включиха униформени от Златоград, Мадан и гранична полиция. Не са констатирани нарушения на обществения ред и безопасността на движението.

Над 1350 изпълнители от 95 читалища от всички фолклорни области в страната и гостуващи състави от 4 държави се представиха на сцената в Неделино. Юбилейното издание на фестивала протече при изключително голям интерес, като организаторите отчетоха рекорден брой изпълнители. Извън конкурсната програма, на фестивалната сцена се представят гостуващи фолклорни състави от Гърция, Турция, Босна и Херцеговина и Молдова.

На откритата сцена извън фестивала свои концерти представиха Росица Пейчева, ансамбълът на Академията за музикално-танцово изобразително изкуство „Професор Асен Диамандиев“ – Пловдив, гръцкият изпълнител Сотис Карабелас, Галена, Камелия, Меди, Тони Стораро, Николай Славеев и Криско.

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!