НОВИНИОБЩЕСТВО

Дойде време да косим трева от асфалт, положен миналата година

Трева изникна на улица „Студенец“ в Смолян, която бе асфалтирана миналата година, установи репортерска проверка на „Отзвук“ след сигнали на граждани. Настилката – не повече от 2-3 сантиметра, положена през юни 2019 г. вече е напукана и от нея е изникнала трева. Изпълнител на обекта, финансиран от Община Смолян, е „ИСА 2000“.

Тънка и некачествена е не само настилката, платена от Общината, но и тази, поръчана от живеещи в квартала. Хората използвали случая с ремонта на улицата и платили допълнително за асфалтиране пред гаражите си.

„На 26 май 2019 г. платихме 800 лв. за 4 тона асфалт, който поставихме пред гаражите. Когато тръгнах да си сменям гумите, крикът потъна в асфалта“, оплака се Светослав Стефанов и показа фактура от фирмата. „Направите си сметка за какво става въпрос, пълна трагедия! Няма и година – вижте тревата излиза от асфалта! Дойде време да косим“, допълни смолянчанинът.

Хората са притеснени, че след една-две години асфалтът, чакан 25 години, ще бъде изровен от дъждовете. На доста места вече е напукан. Рони се дори и на ръка.

“Никакво качество. Така е като няма хубава основа. Комшията си докара дърва и пътят се напука. Настояваме за качествен асфалт“, каза още Светослав Стефанов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close