ГОРЕЩА ТЕМА

Ден четвърти от блокадата на Смолян (видео)

Четири КПП-та пазят от COVID-19

Драстичен спад на автомобилния трафик към и от Смолян след като полицията блокира града. От полунощ в събота на всички входно-изходни пътни артерии се осъществява строг контрол, който е част от мерките срещу разпространението на COVID-19.

Само днес до обяд през разклона за Пампорово и Девин бяха преминали малко над 50 автомобила. Единични са и случаите, при които се връщат пътуващите, защото не носят в себе си нужните документи.

От сряда е в сила и новата декларация, в която отпада заверката от работодател. Гражданите, които пътуват по работа, ще трябва да носят в себе си и служебна бележка, издадена от работодател или друг служебен документ. В същото време от Областната дирекция на МВР в Смолян се заканиха, че при необходимост е възможно да извършат и насрещни проверки на декларациите.

„През първият ден имаше суматоха, но нещата вече се прецизираха. Съвсем малко са хората, които връщаме. Вчера (вторник – б.а.) извърших проверка и на четирите КПП-та. Две момичета бяха тръгнали да се разходят към Пампорово, безпричинно, и бяха върнати“, каза шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close