Advertisement
НОВИНИПОЛИТИКА

ЦИК решава за състава и ръководството на Районната избирателна комисия в Смолян

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще вземе решение за състава и ръководството на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян, след като парламентарно представените партии и коалиции не постигнаха съгласие, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. В събота областният управител Стефан Сабрутев проведе консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава  на РИК – Смолян, за провеждане на парламентарните избори, насрочени за 2 октомври 2022 г.

„Надявам се на един конструктивен диалог, за  да може да се постигне съгласие между партиите и коалициите, за да не се налага ЦИК отново да определя кой ще бъде председател, зам.-председател, секретар или член на РИК – Смолян“, каза областният управител Стефан Сабрутев. В хода на разговорите съгласие за ръководството и състава отново не бе постигнато и предложенията и документите на партиите и коалициите са изпратени в ЦИК.

Съгласно Изборния кодекс, съставът на РИК – Смолян е от 13 души, включително председател, двама заместник-председатели и секретар. Коалиция „Продължаваме промяната“ излъчва четирима представители; „ГЕРБ-СДС“ – трима; „ДПС” – двама; „БСП за България”, „Имат такъв народ”, „Демократична България” и „Възраждане” – по един.

За председателското място са постъпили две предложения – Анастасия Караманолева от „Продължаваме промяната” и Росица Чакърова – „ДПС”.

За заместник -председател предложенията са четири – Костадин Чаталбашев („БСП за България“), Соня Коджебашева („Има такъв народ“), Симеон Велинов („ГЕРБ-СДС”) и Стоян Марев („Демократична България-обединение“).

За секретар на РИК-Смолян е направено само едно предложение –Добрин Тодоров („Възраждане“).

За членове от „Продължаваме промяната“ са предложени още Ивайло Велков, Маргарита Солакова и Боян Симеонов. За резервен член – Анастас Анастасов. От „ГЕРБ-СДС“ предлагат за членове Малинка Кордова, Веселин Грашев и за резервен член – Евдокия Волевска. От „ДПС” – Таня Кьорова, а за резервен член – Емилиян Бакърджиев.

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!